The Villiers Quartet Story

The Villiers Quartet Biography

Het Villiers Quartet is het Quartet-in-Residence van de University of Oxford en Nottingham High School.

Geprezen als een van de meest charismatische en ‘avontuurlijke’ kwartetten van de Britse kamermuziekscene (The Strad) heeft het Villiers Quartet een internationale reputatie opgebouwd als uitzonderlijke vertolkers van Engelse componisten, waaronder Elgar, Delius, Fricker, Bush. Gevormd in 2010, hun Fricker-opname was CD van de maand in de Strad, “Een echte ontdekking” Klassieke Zaken, “Moments of Supreme Radiance” Europadisc.

Het Villiers Quartet heeft live opgetreden op BBC Radio 3 als onderdeel van de Leamington Int’l String Quartet Series, en trad op op tal van festivals en zalen waaronder het North York Moors Chamber Music Festival, het Brit Jazz Fest, het Barnes Music Festival, Kings Place , St. John’s Smith Square, de Holywell Music Room en de British Music Society.

De VQ is ook een vaste bezoeker van Dartmouth College, Syracuse University, VS. Hun internationaal geprezen VQ New Works Competition moedigt het publiek aan om online te communiceren met hedendaagse muziekuitvoeringen en ondersteunt het creëren van nieuw werk voor strijkkwartet.

Unknown
Unknown-1
Unknown-2